0180 234 028
Ringdijk 44, 2981EW Ridderkerk

Over De Meiden van…

Ruim anderhalf jaar waren Debora Meijer en Karin Kok-Verwaal op zoek naar een pand in Ridderkerk om hun eigen horecazaak te beginnen. Bij hun zoektocht waren vijf locaties serieus in beeld. Soms werden ze het niet eens met de eigenaar en op andere plekken kon het vergunning technisch niet. Hun vasthoudendheid bracht ze uiteindelijk naar de Ringdijk 44, waar ze op 2 januari 2024 “De Meiden van…” openen.

“Het moest echt in Ridderkerk zijn. We wonen hier en onze kinderen gaan hier naar school” vertelt Karin, die net als Debora vele jaren ervaring in de horeca heeft. De twee beginnen nu voor het eerst voor zichzelf. De naam van hun restaurant hebben ze ontleend aan wat ze vaak in hun omgeving horen: ‘Hoe is het met de meiden?’

Het tweetal wil hun zaak vooral als lunchroom in de markt zetten, maar op de vrijdagavonden zijn zij ook geopend voor Borrels of een diner. Daarnaast willen ze maandelijks op een donderdagavond een thema-avond presenteren met producten van het seizoen zoals bijvoorbeeld een mossel avond, asperge avond, of een proeverij. Grotere gezelschappen kunnen de bovenverdieping reserveren. Dit kan ook op andere avonden in de week.

Dagbesteding
“We zullen laagdrempelig zijn, maar we willen ons wel graag onderscheiden. Onze high tea komt bijvoorbeeld niet gestapeld op een etagère, maar net iets anders” zegt Debora, die als chef-kok in de keuken zal staan. Karin wordt in het restaurant een van de gezichten. Bijzonder is dat in het team van de Meiden ook plaats is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het moet niet de hoofdmoot vormen, maar wij vinden het wel leuk om ze te betrekken bij het team. Ze zijn super enthousiast en willen goed zijn in het werk wat ze uitvoeren” stelt Debora. Dagbesteding bij De Meiden kan zowel in de bediening of in de keuken, maar net waar de interesse liggen van de jongens en meiden. Er zijn nog een aantal plekjes vrij voor dagbesteding.